Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Език
Начало Марки

Марки

«1»

UMBRA

Umbra е световен лидер в ежедневния, съвременен и достъпен дизайн за дома. Продуктите на компанията се предлагат от над 25 000 търговци на дребно в повече от 120 страни.

 

Umbra проектира и произвежда продукти за всяка стая, включително рамки за снимки, стенни закачалки, стоящи закачалки, стенни часовници, кухненски принадлежности, аксесоари за плотове, аксесоари за баня, декоративни елементи и мебели.

Колекцията U + Studio, която предлага разнообразие от изискана естетика, може да бъде намерена ексклузивно в специализираните магазини за продукти с модерен дизайн.

 

Umbra Concept Store Toronto / Единственият по рода си концептуален магазин на Umbra в Торонто

Umbra Concept and Flagship Store Toronto /  Единственият концептуален магазин на Умбра в Торонто

 


ИСТОРИЯТА НА УМБРА


През 1979 г. двама предприемачи мечтаят за идеята за добре проектирани, красиво изработени, достъпни домакински принадлежности ... но историята на Umbra започва много преди това. 
Съоснователите Лес Манделбаум и Пол Роуан са приятели от деца, тийнейджъри, които са се стремили винаги към артистично провидение. 
И така, ето как една успешна компания за домашни аксесоари израсна от този идеализъм?

 

Umbra е базирана в Торонто, Канада, компания за дизайн на домакински изделия, родена преди повече от 30 години, когато графичният дизайнер Пол Роуан не могъл да намери хубава завеса за прозореца на апартамента му. 
И така, той  направил една, а хората я харесали... Скоро след това той си партнира с приятеля от детството, Лес Манделбаум, и се ражда Умбра (на латински „нюанс“). Лес и Пол започват да преобразяват ежедневните предмети в съвременни изделия.

 

Umbra world headquarters / Главният офис на Умбра е дело на Kohn Shnier Architects

 

 

Umbra world headquarters, interior/ Главният офис на Умбра, интериор

 

Днес брандът Umbra е признат в цял свят и се отличава с интелигентен и модерен дизайн на ежедневни артикули. Собственият екип от международни дизайнери е предпоставка да се създава оригинален дизайн, който да отправя универсално и лично послание до широк  кръг потребители. Пътуването, започнало в Торонто, продължава - моделите на Umbra могат да бъдат намерени в над 120 страни...

 

Umbra има вътрешен дизайнерски екип, ръководен от Matt Carr, състоящ се от над 30 дизайнери в Канада и чужбина.

Много независими дизайнери също са си сътрудничили с фирмата. Известни личности, които са допринесли значителено към развитието на Umbra, включват Karim Rashid, Hlynur Atlason, Harry Allen и др.

През 1996 г. Umbra се кооперира с Рашид, за да създаде това, което ще стане един от най-известните продукти на компанията - кошчето за боклук GARBO. 
Кошът за боклук е кръстен на актрисата Грета Гарбо, вдъхновен от извивикете  на тялото й. 
Той се продаде повече от два милиона бройки през първите две години от производството и продължава да се продава и днес в миниатюрна версия - GARBINO. Той е дарен на Бруклинския музей през 1999 г. и добавен в постоянната колекция в Музея за модерно изкуство през 2000 г. През 1997 г. печели наградата за добър дизайн на Chicago Athenaeum.

Рашид също така проектира OH стола за Umbra; "лъжичка" от пластмаса, използваща отрицателното пространство, моделирано в стол. Тези столове до днес все още са в каталога на фирмата в нови и актуални цветове.

 

 

449
продукти